Gårdsromantik - Massor om gårdsromantik

Ytskikt för gårdsromantik

Ytskikt för gårdsromantik

För att få riktigt trevlig grund i ett rum, i syfte att skapa lantlig gårdsromantik, är det viktigt att ytskiktet är klassiskt och lite rustik. Det gäller också att golv, väggar och tak bildar harmoni och är av likartad stil och nyans.

Det blir det konstigt ifall två av de tre ytskikten är ljus och det tredje mörkt eftersom då tar den mörka ytan fokus från de övriga.


Golv för gårdsromantik

Golv för gårdsromantik

För att ett rum ska bli lantligt krävs det att golvet av äkta trä. Att ha plastmattor eller laminat är en synd men även ett parkettgolv känns felaktigt. Bäst är att ha hela furuplankor som trägolv och det är att föredra om dessa är oljade och inte lackade.

Det är enklare att lägga ett trägolv än många tror och ofta behövs ingen golvläggare utan du klarar det själv. En stor fördel med trägolv är att de går att slipa många gånger eftersom man endast slipar bort 1-2 mm varje gång. Därför kan ett trägolv ligga i mellan 100-200 åt. Dock kan det vara bra att anlita en golvslipare när det väl ska slipas om eftersom det lätt blir spår eller ojämnheter för den som inte är van.

Väggar för gårdsromantik

Väggar för gårdsromantik

Med rätt nyans och ytskikt på väggen går det att skapa fantastisk rustik och gammaldags känsla i ett rum. För att åstadkomma gårdsromantik kan rummet antingen målas i mer dämpade färger kan klassiska gamla tapeter användas.

Om du vill måla väggarna på ett genuint sätt bör du blanda din färg själv med äggoljetempera. Detta ger matta ytor med som har levande lyster.

Det går också att sätta panel på väggarna och de helst bara vertikal halvpanel. Denna panel målades också för att minska antalet springor där bland annat vägglöss skulle kunna gömma sig under dagtid.

Tak för gårdsromantik

Tak för gårdsromantik

Även för ett tak i ett lantligt rum finns det olika alternativ. De flesta taken var målade för att bland annat täcka igen olika springor.

Det är mycket vackert att antingen olja in taket eller att använda sig av en äggoljetempera som matchar väggarnas färg.

För att få ett härligt gammalt tak kan det vara värt att sätta panel i taket som du sedan målar i en ljus färg.


Intressant om gårdsromantik

Nedan kan du hitta en hel del intressant fakta om gårdsromantik men också en del kul och lustiga saker gällande underbart vacker inredning på gårdar.Meny - Gårdsromantik
Till förstasidan på www.gårdsromantik.seHögst upp på sidan om gårdsromantikLängst ned på sidan om gårdsromantik
SverigeYtskiktFöretagNyheter